December 2010

 

 

God Jul

201224 En riktigt god jul önskas alla läsare.

 

En händig man!

20101220 Ja, jag vet, det är juletid. Den tid då vi ägnar oss åt eftertanke och kontemplation. Då vi släpper det sekulära livets ekorrhjul och funderar kring existensiella frågor

som till exempel:

 

  • Vem hittade på att jesus föddes i ett stall?
  • Var de tre vise männen verkligen tre och vad hette de i så fall?
  • Det där med skattskrivning. Blev inte det ofantligt trassligt? Allla skulle gå hem. Det måste ha varit otroligt med folk i rörelse. Detta var ju i och för sig innan Skånetrafikens tid, så det kan ha funkat!
  • Hur många år sedan är det egentligen?
  • När jesus drev månglarna ur templet. Var det mitt i julhandeln?

 

 

Ja, sådana frågor kanske du funderar över i julefriden. Dessutom ska naturligtvis sillen saltas, skinkan rimmas, nassetassarna syltas och fisken lutas. Jag föreslår ändå att du tar en paus i stöket och ägnar en stund åt kåseriet, "En händig man". Det ger lite avkoppling och förhoppningsvis skänker det också ett uns muntration.

 

Med denna lilla betraktelse vill jag önska dig käre besökare på klintenberg.net en riktigt god jul.

 

Klicka här för att komma till kåseriet! Trevlig läsning!

Ständigt denne Vessla!

20101217 Hr. Vessla gäckar ännu lagens långa näsa i Landskrona. I afton, då Angnes och jag helt fredligt spatserade till vår lokala supermarket möttes vi av visst ståhej utanför Systembolaget. Det visade sig att rövare varit på plats och botaniserat bland godsakerna. Inget ont i det, de brukar undertecknad också göra, och det är en lyx som jag unnar både folk och rövare i Landskrona stad. Skillnaden är den att Hr. Vessla och hans rövarband näppeligen gjorde rätt för sig i kassan. Ännu är det osäkert vad bytet blev men en kvalificerad gissning är att det statliga monopolet kan känna sig blåst på ett par flaskor KIR och växelkassan. Du som är ute efter en god Bollinger, en Mackmyra eller en Svart Renault till helgen kan nog vara ganska lugn, de finns med stor sannolikhet kvar!

Sicken fest!

20101205 I dagarna två har vi varit på Varbergs stadshotell och firat 50-åringen. Det vill säga bror Magnus som nu uppnåt livets middagshöjd. Man må säga att det var en rejäl baluns som bjöds! Självklart fick jubilaren en massa gåvor och vi ville ju inte vara sämre utan överräckte under högtidliga former en present innehållande en äkta Wigéns-keps. Visst sitter den som en "sportmössa" på jubilaren!?

 

Först och främst vill jag naturligtvis tacka bror för ett utmärkt arrangemang. Sedan vill jag också tacka alla som var med och gjorde festen så rolig. För den nyfikne finns det lite bilder här.

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20110326 Veckans kryss

20110325 Städat på kryssidan

20110319 Veckans kryss

20110312 Veckans kryss

20110307 Nytt kåseri

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

Klicka på bilden så kommer du till Agnes och Tintins Kenyablogg.

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

Copyright © 2015 • Klintenberg • Landskrona