2008

 

 

Uppdaterad 20130317

Ännu en knivskarp artikel från Grönkö...hmm HD!

Gode läsare, skåda första sidan på dagen HD. Här förklarar man med typsnitt lämpat för krigsförklaringar att Landskrona nu är våldsammare än någonsin! För att ytterligare understryka alvaret i budskapet domineras första sidan av en bild visande kaos och brinnande bilar. Bilden är tagen på julaftonens eftermiddag i stadsdelen Norrestad... eller vänta lite nu vad står det i den mindre rubriken "Manifestation mot attacken i Helsingborg". Aha, då är nog bilden från Helsingborg kanske, eller vänta lite nu vad står det i den "pyttelilla" bildtexten? "Israels F-16 plan öste ned robotar och raketer mot Hamasmål". Aha, då är nog inte bilden tagen varken i Landskrona eller i Helsingborg.

 

Med en sådan mediarapportering vill det till att man själv har en väl förankrad verklighetsbild!

Far på Island

Så här i julledighetens tid finns det ofta utrymme för att botanisera lite i årets oredigerade material. Plötsligt dök det då upp en del kul grejer från vårens konferensresa till Island.

 

Det var första gången som jag landsteg på Island och jag måste säga att det var ett fantastiskt resmål. Inte likt något annat jag upplevt. Fantastisk natur, trevliga människor och god mat och dryck, kort sagt allt man kan önska och lite därtill.

 

Det framgår inte särskilt tydligt av filmen och bilderna men vi jobbade faktiskt en del också!

 

Både filmen och bilderna hittar du under menyvalet "Galleri". Du kan också klicka här för att komma direkt till filmen. Vill du komma direkt till Islandsbilderna? Klickar du här.

 

Mary Poppins, stjärnan, myten, konceptet!

Här kommer lite bilder från höstens stora kulturbegivenhet. Vi besöker premiären av Mary Poppins på operan i Göteborg. Det är visserligen inte någon direkt ny händelse men jag kom på att vi inte har lagt ut någonting om detta. På bilden ser du fadern med de förväntansfulla döttrarna i släptåg. Mary Poppins har alltid varir en stor idol och nu äntligen skulle vi få njuta av hela musikalen! En fantastisk uppsättning som bara kan sammanfattas med ett enda ord,

 

superhallifraggilistidehexikalidosen!

 

(med lite socker i botten så går medicinen ner.)

 

Fler bilder från Ellens träff med Nobelpristagaren

Äntligen har vi lyckat få tag i lite fler bilder från då Ellen träffade Nobelpristagaren Harald zur Hauser. Enligt uppgift till klintenberg.net fanns såväl morfar Göran som Greta bland gästerna på prisutdelningen. Själva följde vi spektaklet från TV-soffan hemma i Landskrona. Inte så dåligt det heller, särskillt inte med tanke på att det serverades skinkmackor och härligt skummande "Nobel-öl"!

 

Visste ni förresten att Landskrona är duktiga på att ta Nobelpriset. Inte mindre än två Nobelpris har delats ut till personer som bott och verkat i Landskrona. Selma Lagerlöf som bodde i Landskrona mellan 1885 och 1897 fick Nobelpriset i litteratur 1909. Den andre Landskronabon som erhållit detta ärofyllda pris är Alvar Gullstrand som 1911 fick Nobelpriset i medicin för sin forskning kring ögats ljusbrytning.

 

Nåväl, de nya bilderna från 2008-års "lilla Nobelmiddag"hittar du i galleriet. Klicka här om du är nyfiken!

 

 

Bilder från Evas resa till Rom

http://sverkersbilder.klintenberg.net/#!album-5

Årets läromedelskonferens är avslutad

 

En hektisk höst har avslutats med årets läromedelskonferens i Stockholm. Jobbigt men roligt har det varit och som vanligt har vi fått både ris och ros av våra medlemmar och kunder. Nya produkter har visats, till exempel vår nya utbildningsfilm som jag presenterar på bilden till vänster. Nya ideér har fötts, stötts och blötts. Nu blir förhoppningsvis tempot lugnare några veckor, så tar vi nya tag efter jul.

 

 

228 Klintenberg, höger vänster om, MARSCH!

Vi har prescis fått rapport från 228 Klintenberg efter hennes återkomst från den första fälteckan. Vädrets makter har ju inte precis varit blida men enligt vanligtvis välunderättade källor erfar klintenberg.net att trupperna lyckat hålla fi stången även om manfallet varit relativt stort. Viktigt att komma ihåg är dock att far än så länge är överordnad, likväl hälsar han sin kämpe till dotter med honnör och stram givakt! Eller som den gamle kungen brukade säga:

 

- En häst, en häst, mitt kungarike och halva min dotter för en häst!*

 

*Eller var det tvärt om?

 

Film från Italien

Vi har knåpat ihop en liten film från vår vistelse i Italien. Vakra naturbilder, spännande intervjuer och häpnadsväckande upptäckter. Klicka på bilden så kommer du direkt till filmen. Observera att det också finns nya bilder från Italien i galleriet. Klicka här om du vill komma direkt dit.

Tredje dagen som lantarbetare i olivlunden

Vi har nu kammat olivträd i tre dagar vilket har resulterat i 25 backar oliver a 20 kg. I kväll ska klabbet pressas till olja av högsta kvalitet. För närvarande sitter vi och väntar på vår tur i pressen. Även om dagarna är långa och slitsamma så är skaffningen och förläggningen förträfflig. Igår kväll var vi på restaurang och åt pizza, förstås. Den var god men kan självklart inte mäta sig med Mama-Theresa. Dock hade de en fullkomligt oslagbar antipasti, något av de godaste som jag någonsin smort kråset med. De är duktiga på mat, italienarna!

 

På plats i Italien, Castel san Pietro och Casa Olivio!

Efter en fantastiskt smidig resa från Skavsta till Rom och sedan hyrbil ut på landsbyggden är vi nu på plats här hos D.G med familj på deras fantastiska Casa Olivio. I min sinnevärld hade jag föreställt mig ett litet hus med några olivträd och en vinranka. Så var icke fallet, den gode D.G förfogar över ca 200 olivträd, många belägna på hög höjd i oländig terräng. Alla ska de finkammas på oliver! Här är sagolikt vacker, bilden till höger visar vår utsikt över Castel san Pietro från vårt rum.

 

Återkommer snarast med fler bilder!

 

 

Ellen försvarar rikets säkerhet!

Ellen är nu hemkommen från sin första "törn" på livgardet. I vårt galleri finns bilder från avskedsfesten och även en del bilder från "luckan".

 

Klicka här för att komma till bilderna!

Agnes i Kina!

Via resedagboken har vi kunnat följa agnes resa i Kina. Det verkar ju som att de trivs och att allt fungerar som det ska. Studiebesök och shopping i en rasande fart fyller dagarna och de små liven verkar ju trivas alldeles förträffligt. Gå gärna in på resedagboken och läs rapporterna själv.

 

 

Kan undra om detta blir en riksnyhet?

Om några ungar slåss på GA eller om SD gör något av sina tokiga utspel körs det snart ut i riksnyheterna.

 

Denna gång är det en positiv nyhet, Landskronaborna handlar i sitt eget centrum och det är lönsamt att bedriva handel där. Landskrona centrum ökar till och med mer än Väla! Det är en bit från den bild som förmedlades i den "dokumentär" som sändes i TV förra veckan.

 

På lördag ska i varje fall jag ut och hanlda, i centrum förstås. Vi ses på stan!

 

 

2008

Här finns de nyheter som publicerades under 2008

 

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Trogna läsare har inkommit med önskemål om nyhetsbrev då det sker något nytt på klintenberg.net. Därför kan man nu prenumerera på nyhetsbrevet. Klicka på "Kontakt" och fyll i formuläret, så är saken klar!

 

Bloggen är död!

Den uppmärksamme har lagt märke till att menyvalet "blogg" har försvunnit från vår hemsida. Detta beror på att varken Agnes, Ellen eller jag hinner att blogga längre. Dock tänker vi fortsatt att försöka vara någorlunda aktiva med nyheter på vår hemsida.

 

Stora nyheter!

20081125 fick vi fick följande SMS meddela från bror Magnus:

 

Nu har Aron äntligen tittat ut! Igår klockan 21 kom han. Med en direktörsvikt på 4.15 och en längd på 52 cm blev han för stor med thailändska mått mätt. För efter 8 timmar tappert kämpande av Phensri, blev han utplockad med snitt. Alla mår bra inklusive jag, som ansvarar för blöjbyten och enklare ärenden.

 

Stort grattis till Magnus och Phensri! vi hoppas att snart kunna återkomma med bild på den nya Klintenbergaren.

 

Ny årskrönika

Tack vare Håkan Ingridsson och Ingrid Håkansson som hade bevarat en tidig årskrönika kan vi nu presentera 2003 års krönika. Du hittar den under menyvalet "Årskrönikor".

 

Följ Agnes Kinaresa!

Klicka på nedanstående länk så kan du följa Agnes och hennes kompisars resa i Kina!

 

Klicka här för att komma till Resedagboken.

Flickor i flaskor, konstutställning

Maria Blomquist konstutställning i Varberg.

 

 

Copyright © 2015 • Klintenberg • Landskrona