Tidigare 2014

 

 

Uppdaterad 20140501

Veckan som gått - ett fejsboksammandrag

Bäste läsare. Att skriva på Facebook är snabbt, korthugget och ger inte sällan omedelbar respons. Jag tänkte göra ett försök med att här utveckla och reflektera över mina och andras inlägg i den ständigt pågående "debatten" på Fb.

 

Vi börjar med söndagens EU-val.

Efter att ha konsulterat diverse EU-guider kunde jag konstatera att det inte spelar så stor roll vem man röstar på när det gäller sakfrågorna. Alla vill ungefär samma sak bortsett från lirarna på kanterna men de hade jag inte tänkt rösta på ändå. Nej det fick helt enkelt bli till att gå på den berömda magkänslan. En tant i Bryssel kan aldrig vara fel. Dock ska framhållas att mitt politiska engagemang tröt en aning under valvakan (se bilden).

 

 

Valresultatet blev ju ingen riktigt rolig läsning vilket sammanfattades på ett som jag tycker bra sätt i HD. Ett litet textstycke från den artikeln slängde jag in på min tidslinje, håll till godo

 

Veckan gick vidare och i affären konfronterades jag med billig fryst kycklingfilé som visade sig vara 20 % vatten. Det måste kanske vara så när man fryser kött men lite knepigt är det att köpa fryst vatten till ett ganska högt kilo pris och kånka hem på det i matkassarna. Vad skulle kilopriset bli om man istället lät låt säga 50 % av kyllingen var is? Rena klippet kanske?

Veckan traskade på med helg och allt. Närmare bestämt var det dags att fira att Jesus steg till väders. Detta gjordes mest genom att allmogen var arbetsbefriad och att jag därmed häckade på seglar´n där följande ogenomtänkta Fb-inlägg producerades. Att ironisera över den överdrivet positiva ton som ofta är förhärskande på Fb är något jag ägnat mig åt tidigare. Kanske hade kommentaren, "men lägg ner Fb då gringubbe" varit på sin plats?

Lite tid fanns också att lägga sig i en debatt om LexBase vara eller inte vara. Jag skrev något om att man skulle ju också kunna märka brottslingar med en väl synlig tatuering så att de kan urskiljas även av människor som inte har internet. Nyfiket inväntade jag den första kommentaren i stil med att "den som inte har något att dölja behöver inte vara orolig". Mycket riktigt kom den rätt omgående! Jag tror inte att lagstiftaren tänkte på internet när hen instiftade offentlighetsprincipen. Tvärt om tror jag att det är bra med en viss tröghet i systemet. En enkel lösning är att lika väl som att jag kan söka information om kreti och pleti så borde kreti och pleti få information om att jag sökt informationen. Det hade nog dämpat nyfikenheten hos de flesta förespråkare av fri information en smula. Jag bara gissar, alltså.

 

Nå, om detta kan man tvista men klart är att vecka 22 som alla andra veckor kröntes med en som vanligt skönt avkopplande kryss-samvaro. Nästa vecka är det planerat semester och resa norröver. Vi får se hur det blir med rapporteringen. Tills dess ha det gott, vi hörs!

 

Agnes och Robins kolonialvälde!

Idag har vi varit i Malmö och kollat in Agnes och Robins nya projekt, en kolonistuga mitt i Malmö. Ja, jag säger då det, de är inte rädda för arbete. Själv fick jag också min beskärda del då jag var kontrakterad att installera en kattlucka i ytterdörren. Efter lite knep och knåp kom den på plats så nu kan Elsa komma och gå som hon vill. Sicket lyxkiv för en katt!

Är våren här?

Ja inte vet jag men något är definitivt i görningen. Kvällarna är ljusa som tussan och vinden är, om inte ljum så i varje fall uthärdligt tempererad.

Vårtur till Stockholm

Svägerskan Ulla hade den goda smaken att fylla 50-bast på den första riktigt härliga vårhelgen i nådens år 2014. Därför tog Eva och jag vårt pick och pack och begav oss genom Statens Jernbanors försorg i riktning mot den konungsliga Hufvudstaden. Det blev en prima helg med många glada möten i den härliga vårsolens glans. Jag har försökt fånga något litet av stämningarna i följande videoklipp.

 

Först tog vi tåget från Svearnas kornbod till Tjabos by, självklart kryssade vi från tåget och passoppen var i sanning på hugget då det serverades Cava på slaget 11, ordning och reda på min ära!

Om söndagen företogs obligatorisk tur med Zita. De är alltid underbara men denna gång var kvaliten så ypperlig att undertecjnad nästan blev religiös. Det är en fantastisk skuta må man säga. Från själva 50-årsbalunsen finns inte så mycket material men avslöjas kan att jubilaren begåvades med ett dragspel vilket är spännande då Ulla absolut saknar gehör. Det är med viss spänning vi ser fram mot kommande sammankomster då vi självfallet utgår från att Ulla flinkt trakterar klaveret,

Sedemera företogs resa hem. Vanligen sker det med flyg vilket är snabbt, kostnadseffektivt och kvalitetssäkert. Dock har de till skillnaden från tåget sparat in på mässinsorkestern som lättar upp stämmningen på perongen! Ett noll till jernbanorna!

comments powered by Disqus

Klicka på knappen ovan så kommer du direkt till det aktuella krysset uan att använda det lite kvistiga menysystemet.

Copyright © 2015 • Klintenberg • Landskrona