Juli 2009

 

 

Två rejäla fruntimmer på besök!

 

20090730 Under den gångna veckan har Landskrona och Storgatan gästats av två båtar som är lite ut över det vanliga. I början på veckan lade den holländska skonaren Marie Galante till vid Nyhamnsbrygga. Ett ståtligt skepp som ofta kryssar i sundent med chartergäster. Är du nyfiken på båten kan du läsa mer om den på deras egen hemsida, klicka här så kommer du till www.mariegalante.com

Lite senare i veckan lade den enorma seglande lyxkryssaren Sea Cloude II till vid skepsbron längst ner på vår gata. Normalt ligger det mest baltiska "lastholkar" här för att lasta eller lossa diverse bulk, så visst var det trevligt att under några dagar ha den ståtliga riggen som fond till vårt hus! Besök gärna Sea Cloude´s hemsida och beundra lyxen! www.seacloud.com

Idel veteraner!

 

20090726 Det är kanske inte läge att titulera sig veteran riktigt ännu men på Thulinträffen fanns det defenitvt gott om dylika. Det byggdes ta mig tusan bättre fordon förr! Eller kanske inte bättre men defenitivt vackrare. Jag hittade min drömbil, en Jaguar Sovereign (det är inte den jag står vid, det är Lindströms Merca) vilken underbar bil(Jaggan alltså)! Klassiska engelska linjer, ädelträpaneler på dörrar och instrumentering, persiska handknutna mattor på golvet och obegripligt elsystem. En komplett bil helt enkelt! Jag ser redan mig och Totte susa fram i en dylik på den skånska lansbyggden! Problemet är dock att Eva hellre vill ha tillbaka vår gamla folkacabbe från 72. Visst, den är fin den också men det är ingen Jagga!

 

Thulinträffen bjöd också på en massa annat, bland annat tuffade en fantastisk ångbåt i vallgraven. Vilket bygge, man blir smått lyrisk! Tänk så fint det skulle vara att ha en sådan i den yttre vallgraven. Vilken turistmagnet!

 

Tack för i år alla motorfantaster, välkomna tillbaka till Landskrona nästa år!

Fler bilder från semester och Thulinträffen finns i Galleriet.

Rulla hatt - Panamahatt!

 

20090720 Efter två  loja veckor då vi mest lajat och rullat hatt framstod det som fullständigt självklart när jag befann mig i Stetsons monter på Falsterbo att det var en äkta Stetson Panama som felades mig. Sagt och gjort, upp med det slitna lädret och pråligheten var min. Efter att sedan ha konsulterat diverse etikettgurus har jag fått klart för mig att en Panamahatt passar överallt där ett "lätt och elegant solskydd förväntas". Man kan säga mycket om LA men det är sällan som lokalbefolkningen har dessa förväntningar.

Nåväl sommaren är inte slut och kanske få jag litta glädje av hatten under EM i Borstahusen i augusti och kanske också under Thulinträffen på Citadellet till helgen. I övrigt förflyter semestern i angenämt sakta mak. Vi har idag shoppat diverse onödigheter samt tillika passat på att inviga vårt nya Espressohous.

Sicken vicka!

 

20090718 En sådan stimmig semestervecka det har varit! Det hela började men en vilodag efter förra veckans begivenheter. Därefter åkte Eva och Jag motorcykel till Falsterb och Falsterbo Horseshow. Bland blåhåriga kärringar, gubbar med klubbkavaj och osnutna stekare hittade vi detta glada Markgäng på läktaren. Efter att ha uthärdat såväl hoppning som dressyr i stekande hetta kom belöningen i form av ett litet grillparty på Falsterbos campingläger. Mycket trevligt, kanske de godaste biffar jag någonsin ätit.

På onsdagens förmiddag bar det iväg till "Kålle-och-Ada-land" där de två "duktiga Göteborgarna" Martin och Maria bjöd på underbar segling i sin fina båt. Första strandhugget blev Marstrand där vi avnjöt förrätt ombord för att sedan tåga iväg till Båtellet där fisksoppa, vin och strålande utsikt över havet och solnedgången bjöds. Dagen efter begav vi oss vidare till Skärhamn där vi besökte akvarellmuseet för att sedan bege oss ut till vårt nattkvarter vid en närbelägen holme. Även denna kväll gick i gastronomins tecken då Maria bjöd på ett mycket välsmakande lamm.

 

Nu är vi hemma i Skåneland igen men vi ska strax bege oss tillbaka till Falsterbo för att där bevittna de avlutande tävlingarna. Återkommer med fler rapporter och bilder inom kort.

Hr. Aron Klintenberg på besök

 

20090711 För närvarande gästas vi av unge Hr. Aron Klintenberg, den färskaste av alla klintenbergare. Naturligtvis har unge herrn även med sig sina förräldrar och till en början även sin äldre bror Albin. De har gästat oss i flera dagar och de har bland annat fått uppleva Köpenhamn, Ven och Landskrona Karnevalen. Aron har uttryckt stora förtjusning över vad Skåne har att erbjuda.

 

På bilden syns Aron iförd bister min och farbror Sverkers eleganta Stettson.

 

 

Ordningen snart återställd

 

I en dryg veckas tid har halva staden varit avstängd för asfaltsarbete, där ibland vår gata. Detta i kombinatin med att andra halvan av staden är avstängd för arbete med karnevalen gör vår tillvaro lätt kaotisk för närvarande. Nu har emellertid den stora asfaltsläggaren dragit förbi vårt fönster så nu hoppas vi att ordningen snart ska vara återställd. Fint som snus blir det i varje fall!

Grattis på 20-årsdagen Ellen!

 

20090706 Lilla Ellen har blivit stor och fyller idag 20-år. Tyvärr blir det ingen fest eftersom hon är fullt upptagen med att vakta kungen. Därför får det bli en hälsing via hemsidan. Tjugo år har gått, och mycket tokigt har hon hunnit hitta på. Vem minns inte citat som till exempel "Farfar är inte riktigt klok", eller "Jag är snabb som en makaron", eller favoriten, "Kronologiskt, konstigt namn på en katt". Tack för dessa år Ellen och lycka till med framtida projekt!

 

Nedanstående bilder åskådliggör tjugo års utveckling, från vagga till vakt!

Vi hade först tänkt utbringa ett trefaldigt lundensiskt leve men sedan läser jag att enligt 1945 års tjänstereglemente för krigsmakten skola ett leve åtföljas av fyra (dubbelt svenskt lösen) hurrá då saluteringen avser kunglig person eller millitär. Fyra får det således bli:

 

Hipp, hipp, hurrá, hurrá, hurrá, hurrá!

Helene och Sven på semesterbesök

 

20090607 I dagarna två har Helene och Sven gästat oss i Landskrona. Mycket trevligt var det och vi hann med såväl den obligatoriska "Helsingölen" som cykeltur på Ven. Dessutom har vi grillat, ätit och druckit gott. Kan en semester börja bättre? Nu ska vi bara ta det lugnt och ha det skönt!

 

Svärsonen sköter sig!

20090705 Vid senaste besöket i Stockholm lyckades vi fånga avlösningsförare 260 Sund på bild. Se här med vilken självklar elegans denne trygge norrlänning för sin tropp till de rätta posterna. Snyggt jobbat Bääärtooo!

 

Klicka här för att njuta av grannlåten!

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

Juli 2009

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

Bilden:

Eva och Totte på strandpromenaden "Linjen". På väg till Borstahusen för ett kvällsdopp.

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20090815 Veckans melodikryss

20090815 Nya bilder i galleriet

20090807 Veckans melodikryss

20090801 Veckans melodikryss

20090801 Nytt objekt i La-guide

20090727 Nytt objekt i La-guide

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

Copyright © 2015 • Klintenberg • Landskrona