Mars 2009

 

 

Ellens pluton i modell ä

20090324 Vi har länge tjatat på vår egen livdragon att det vore trevligt att få någon bild av henne i full parad. Döm om våra förvåning när denna bild helt nyligen dök upp. Är det någon som ser Ellen? Inte så konstigt om nin inte hittar henne, hon finns nämligen under det mittersta "havremåttet i den bakre raden! Säga vad man vill men någon linslus är hon inte.

 

______________________________________

 

En man och hans fluga

 

20090324 Vad är stiligare än en välknuten fluga under hakan? Den frågan ställer sig många och uppenbarligen också Svärmormor Anita. Hon hade i varje fall den goda smaken att förgylla min vardag med en dylik. Den låg i psosten i dag och, nej, jag kunde inte vänta tills min födelsedag (på torsdag), utan slet girigt upp paketen för att se vad det var i. Därefter har Totte och jag ägnat oss åt att försöka lära oss den svåra konsten att egenhändigt knyta sin fluga. Efter ett par timmar började det gå riktigt bra, eller vad tycks? Nåja Totte verkar i varje fall nöjd och då är också jag nöjd.

 

______________________________________

 

Infanteri, kavalleri, Skånes husaarer och artilleri!

 

20090322 Landskroan firade i fredags sin 596:e födelsedag, desutom firades att staden som blev kommun nu blivit stad igen. Detta firades med våffelätning på torget samtidigt som Skånes husarer hade stor uppvisning på kasernplan. Även denna gång nedkämpades Fi (morötter och gurkor) med bravur. Dessutom startades ett räkneverk som på rådhusväggen projicerar det antal sekunder som i varje stund är kvar till 600-års dagen.

 

 

 

 

______________________________________

 

Som i fornstora dagar!

20090322 Vi har varit och hälsat på i hembyggden och besökt vårt "hemmastall" Kvarnåsen. Som synes sitter de gammla takterna i och redan efter ett par minuters stalltjänst blev stallplanen så här fin! Vi, eller i varje fall Agnes har också hunnit med att rida Chimra en stund innan färden gick vidare till Fritsla och 74-års middag hos mor och far. Det är trevligt att besöka Mark ibland men ska sanning fram (och det ska den ju) så grips ingen av oss av någon större längtan att flytta tillbaka igen.

 

Här ses modern med nya barnbarnet Aron. En makalös liten krabat till att vara snäll. Under hela middagen satt han godmodigt gurglande i sin babysitter. Vad månde bliva av detta vackra barn?

 

 

 

______________________________________

 

En basker i konungens tjänst!

 

20090321 Enligt vad klintenberg.net erfar har livdragon 228 klintenberg bestått veckans baskerprov med isnlag av såväl vakbad som fasadklättring och mycket annat. Det betyder att Ellen nu får bära Livgardets basker till uniformen! Trots svåra påtryckningar har vi inte fått någon bild på detta ännu men i väntan på det lägger vi ut denna bild från Livgardets blogg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________

 

Rätt kul!

20090321 Vet egentligen inte riktigt vad det är som styr i vilken ordning saker och ting kommer upp på Google men söker man på "Melodikrysslösning" Så ligger man ju hyfsat bra till :-)

______________________________________

 

Säkerheten framför allt!

 

Denna firma har gjort alla våra elinstallationer under de år som vi ägnat åt diverse renoveringar och reparationer å Storgatan. Detta för att vi ska känna en trygghet i att alla installationer är säkert utförda. Vi får dock hoppas att de inte har samma tillbakalutade inställning till elsäkerhet som de uppenbarligen har till trafiksäkerhet! Nåja en tröst för oss kringboende var i alla fall att den unge mannen lät bilen stå på tomgång hela tiden. Säkert med tanke på att han snabbt skulle kunna flytta sig om det till exempel skulle dyka upp en grinig keps och hundförsedd gubbe som skulle vilja begagna övergångstället.

 

______________________________________

 

Hur luktar det i denna bil?

20090314 Under Tottes och min morgonpromenad vädrade vi båda nya spännande dofter i luften. De visade sig att de kom från detta fordon som stod parkerat på Skeppsbron. Man undrar vad straffet är för "Wonderbaumfylla"? Ger polisens mätare utslag för dessa droger? Nåväl denne bilförare passerar utan vidare Helsingborgs rötslamanläggning utan att beröras det minsta av puderettdoften.

______________________________________

 

Vad fasen gör en skogshunk?

 

20090309 Nedanstående är klippt från Göteborgs Postens studentblogg! Vet inte riktigt vad en skogshunk är för något men jag har på kännn att det är något riktigt fint. Någon som ungdomarna kan se upp till, en förebild att försöka efterlikna, ett ideal, en idol. Eller är det helt enkelt bara en klädsamt fyllig gentleman i sina bästa år :-) 

 

______________________________________

 

Så här roligt är det att kryssa!

 

20090209 Lördagens kryssgäng förevigat på  bild. Från vänster syns Eva, expert på detaljer, minns allt och har dessutom en otrolig förmåga att leverera svaret på frågorna innan de ställs. Hon tittar helt enkelt på kryssplanen och klipper många av svaren innan Eldeman ens har börjat! Därefter syns elisabet von Knorring, hon löste krysset redan när Jesus sprang i kortbrallor, expert på kupletter och operetter. Nästa dam är Alba, Elisabets dotter. Hon servar krysslösarna med diverse marktjänst och besitter även en del specialistkunskaper avseende populärmusik. I den tjusigt randiga tröjan syns undertecknad, kryssarnas diletant och webbredaktör flankerad av livgardist Klintenberg, expert på marschmusik och stridsrop. Längs ut till höger syns Maria, utan hennes hjälp skulle vi stå oss slätt när det gäller etno i allmänhet och nordisk folklore i synnerhet.

 

I lördagens kryss upptäckte vi dessutom ett litet fel i en frågeställning. Mer om detta kan du läsa under menyvalet "Melodikrysset".

 

______________________________________

 

Hörbarhet nolla!

 

Livgardist 228 på sambandsutbildning.

 

______________________________________

 

Tilda är tillbaka från Los Angeles!

20090302 Så har vi äntligen fått tillbaka Tilda från amerikanarna som lånat henne i två veckor. Tilda verkar ha haft det bra, hon har sett och upplevt mycket. Självklart har det varit besök i såväl Hollywood som Beverly Hills. Obligatoriskt är naturligtvis också ett besök på Universal Studios, dessutom har hon hunnit med ett kort besök i Mexico. I galleriet finns en del bilder från detta äventyr. Klicka här om du är nyfiken!

______________________________________

 

Stadsbo på riktigt!

20090301 Från och med i dag är Landskrona stad igen. Vi blir därmed den 14:e kommunen som återtar ordet stad efter kommunreformen på 70-talet. Är det någon ort i Sverige som ska kalla sig stad så är det Landskrona. Hade Erik av Pommern fått som han ville och till fullo genomfört sin storslagna plan hade Landskrona varit huvudstad i Unionen. Nu blev det ju inte riktigt så, men det har i varje fall gått bättre för landskorna än för Erik av Pommern han slutade nämligen sina dagar som sjörövare på Östersjön, så det kan gå! Nåja om några är firar Landskrona 600-års jubileum som stad och det är väl då trevligare att kalla sig för stad i stället för kommun.

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

Mars 2009

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi hoppas i fortsättningen att kunna lägga ut lösningarna i realtid.

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Trogna läsare har inkommit med önskemål om nyhetsbrev då det sker något nytt på klintenberg.net. Därför kan man nu prenumerera på nyhetsbrevet. Klicka på "Kontakt" och fyll i formuläret, så är saken klar!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

Copyright © 2015 • Klintenberg • Landskrona