November 2009

 

 

Pilutta dej och mej!

20091129 En grå och trist söndag, betalat räkningar - trist. Vad passar sig då bättre än att botanisera lite i det klintenbergska filmarkivet? Hittade detta fantastiska guldkorn från 1994. Ellen briljerar som vanligt och Agnes ställer upp även om hon nog egentligen är lite för trött för detta sång och dansnummer :-)

Håll till godo!

Svenska lantarbetare i världsklass!

 

20091123 Under tiden som Eva och jag (och Pia och Gudjon, förstås) har varit nere i Italien för att hjälpa de Italienska lantarbetarna har storebror Magnus passat på att hjälpa svärfar i Thailand med att bärga risskörden. Inget biter på det svenska stålet sägs det ju och jag tycker också att bilderna talar sitt tydliga språk. Världen har helt enkelt tur att det fortfarande finns flinka lantarbetare som står pall för "litta jubb"!

 

Tillbaka från Italien!

 

20091122 Då var vi åter hemma efter ännu en mycked lyckad resa till Italien och årets olivskörd. Malin och D.G tog som vanligt emot med stor gästfrihet trots att undertecknads effektivitet i olivlunden stundom kunde ifrågasättas, och det med all rätt! Första kvällen blev en härlig fest. Tompa huserade i köket och D.G killade snabb som en iller mellan festsalen och cantinan där karaffer fylldes med välsmakande vin ur fjolårets skörd. Stort tack till er alla som gjorde denna resa minnesvärd och naturligtvis extra stort tack till Malin och D.G för att vi får komma och hälsa på er. Det är obeskrivligt skönt att få sticka iväg ett par dagar i värsta Novemberrusket och bara njuta av lugnet och det bedövande vackra landskapet. Vi har lagt upp lite bilder i bildgalleriet, klicka här för att komma direkt till Italienbilderna.

 

PS

På bilden syns vår "enkla boning" i Italien. Vi huserade i tornrummet som ses sticka upp bakom trädet. 

 

Hipp hurra för våran far...

 

...som är så snäll och rar. Farsdagsfirandet har förflutit. Telningarna är ute och far på diverse uppdrag men de har inte glömt sin gamle far som fick en sådan här fin fluga att foga till samlingen! Tack ska ni ha mina små änglar :-)

Nytt kåseri!

20091103 Välkommen att läsa kåseriet "Du ska få min gamla cykel...", i vilket kåsören beskriver den frenesi med vilken statsmakten tar sig an den enkle medborgarens polisiära spörsmål. Till kåseriet...

November 2009!

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

Bilden:

En isande kall vinterdag i hamnen. Bilden är tagen från det nya färjeläget på Skeppsbron. Närmast ligger båtar för lossning och lastning. Längre bort skymtar båtarna på varvet

Ellens blogg

Ellen har knåpat ihop en riktigt trevlig blogg. Helt klart värd ett besök. Klicka på bilden nedan.

"Snabbfilm"

Man är utrustad men den senaste tänkbara tekniken. Det innebär att jag men några få knapptryckningar kan ladda upp filmer direkt från min mobiltelefon. Klicka på bilden nedan för att  kolla om det finns något nytt att titta på!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20091219 Veckans Melodikryss

20091205 Veckans Melodikryss

20091107 Veckans Melodikryss

20091031 Veckans Melodikryss

20091025 Nytt citat på citatsidan

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

Copyright © 2015 • Klintenberg • Landskrona