November 2010

 

 

Hipp hipp hurra för 50-åringen!

20101129 Det drar ihop sig till tolvslag och därmed min storebrors 50-årsdag. Han förtjänar verkligen ett leve utöver det vanliga. Att ha en storebror som tar hand om en det är fint det. Tack Magnus för alla roliga minnen. Du är verkligen en genuint tokig människa! Bilden är tagen på vårt gemensamma katamaranprojekt. Visst var det en lysande idé att köpa en 30 fots racingkatta i halvfabrikat! Många andra hade nöjt sig med en maxi 77:a och njutit härlig segling men inte vi inte :-) Nåväl, på äldre dar har även vi blivit förståndiga och njuter livets goda. Tack i varje fall för att du är världens bästa storebror! Ha en fantastisk 50-årsdag, bäste bror!

30 år senare!

20101129 Idag är det på dagen 30 år sedan jag hittade min lilla fru på ett rökigt och stökigt danshak i Överlida. Bilden är tagen ett antal år senare på vår bröllopsresa till Mallorca. Inte så konstigt att jag föll som en sten! Vad härligt att ha en sådan livskamrat! Tack Eva för alla år som vi delat glädje och sorg. Medgång eller motgång har kvittat lika, vi har ändå hållit ihop, det är fint det!

Välkommen Else-Len!

20101128 Landskrona är en fantastisk stad på många sätt, inte minst för våra trådbussars skull. Vi är den enda staden i Sverige som har trådbussar och vi som bor utmed linjen är otroligt glada för trådbussarna.

 

I åtta veckor har både linjen och fordonen renoverats vilket har inneburit att vår linje under den tiden trafikerats med vanliga bussar, och det har märkts kan jag lova. Det är en otrolig lyx att ha en busslinje med helt tysta bussar direkt utanför dörren. Inte nog med att det är tyst, rent och bekvämt, de går verkligen i skytteltrafik också! Var sjätte minut avgår en trådbuss från oss vid Skeppsbron till nya stationen. Det är kollektivtrafik när den är som bäst. Ska man till jobbet eller till station så är det bara att kliva ut på gatan. Det kommer alltid en buss. Glöm att läsa tidtabell.

Rififikupp på Storgatan!

Idag har vi varit på invigning av vår fjärde trådbuss som fått det något ovanliga namnet Else-Len. Eva, Totte och jag var med premiärturen. Faktiskt har jag aldrig åkt hela linjen runt innan så det var ju på tiden. Efter premiärturen gick vi till Ellen på 261 och fick varsin kaffe.

20101121 Jag tror att stadens förbrytare överskattar värdet av residensets konstsamlingar en smula. Natten mellan fredag och lördag vaknade jag nämligen av att Totte ställde sig upp på sängkammargolvet, reste ragg och morrade. Sömndrucken förmanade jag Totte att sluta.

 

- Det är ändå bara någon sen nattvandrare på väg till hotellet. Inget att bry sig om Totte, sov nu!

Därefter somnade i varje fall jag om. Döm om min förvåning när jag på morgonen drog upp rullgardin och såg ett stort hål i taket till ”orangeriet”! Någon hade forcerat den nästan tre meter höga grinden med spjutspetsar på krönet ute vid gatan och sedan klättrat på uthustaken. Vad vederbörande inte kan ha känt till är att till skillnad från alla andra tak på vår bakgård så är taket till ”orangeriet” så att säga av växthuskaraktär, det vill säga det håller inte att gå på. Rififivesslan måste ha blivit otroligt förvånad då taket gav vika. Med sig i fallet drog han hyllorna med vintervilande växter och landade slutligen i en stor och prydlig sophög som jag tidigare i veckan lagt upp där efter en förrådsröjning.

 

Som tur är kan man ta sig ut från ”orangeriet” utan nyckel. Jag har ibland funderat på att sätta ett lås på den dörren. Tänk om jag gjort det och därmed blivit tvungen att på morgonen släppa ut den objudne gästen! Vad säger man i en sådan situation?

 

- Herr Vessla förmodar jag?

Eller,

- God morgon herr Vessla. Har natten varit kylig?

 

Nå ja, det blev som sagt aldrig aktuellt eftersom Vessla försvann lika snabbt som han dök upp. Av spåren att döma flydde han över grindens spjutspetsar tillbaka ut på gatan. Det är inte utan att man undrar lite hur han mår idag. Både fallet och forcerandet över grinden måste ha gjort fruktansvärt ont!

 

Självklart kontaktade jag omedelbart lagens långa näsa men de var, inte helt förvånande, ointresserade av mitt fall. Jag fick dock lämna en anmälan. Därefter undrade ordningsmaktens representant om jag vill bli underrättad om viktiga händelser i utredningen.

 

- Ja tack så jag, vad kan det vara för händelser?

- Ja, det är när vi lägger ned utredningen alltså!

 

Så var det med den saken. Röran är uppstädad och kvar efter kuppen finns bara det gapande hålet i taket. Jag hoppas nu innerligt att Vessla inte skadade sig i fallet. Risken är väl annars uppenbar att jag som fastighetsägare då blir skadeståndsskyldig eftersom taket gav vika :-)

 

Man lyfter på hatten!

20101112 Ännu en gång har vi fått besöka det sköna Sabinerbergen i Lazio för att deltaga i den årliga olivskörden. Som vanligt har Malin och D.G visat prov på stor generositet och gästfrihet då tagit emot på sitt sköna ställe Casa Olivio strax utanför den lilla byn Castel San Pietro. Det är sannerligen balsam för själen att få göra dessa små hösttripper. Det fina i kråksången är att all skörd av oliverna sker helt för hand och i lagom maklig takt. Det betyder att vi som regel är ett gäng på en åtta tio personer som med långa krattor krattar ned oliverna i nät som vi lägger ut på marken under träden. Det ger tillfälle till många små trevliga diskussioner och filosofiska utläggningar oss plockare emellan. Sedan blir ju inte det hela sämre av att ställets kock Tompa, trollar fram härlig Italiensk mat till oss plockare. Dessutom perfekt mat för en fanatisk LCHF-are som jag. Tack för det Tompa! Även om vädret denna gång var lite regnigt så har det ändå varit en skön vistelse och om livet och hälsan står oss bi återkommer vi gärna nästa år.

 

En annan sak som förtjänar att rapporteras är att Agnes nu har kommit hem från Frankrike och Nice. Nu ska batterier laddas och jobb sökas för att stärka kassan inför nästa äventyr. Strax efter årskiftet sticker nämligen Agnes iväg på sin andra afrikaresa. Denna gång är det Nairobi i Kenya som gäller och arbete på barnhem. Ja, det hade kanske inte varit så dumt att smita från den svenska vintern och bosätta sig i afrika tills våren? 

 

Nästan som Harry Potter!

20101105 När Eva var i Nice passade Totte och jag på med ett litet bus. Vi byggde ut bokhyllan i biblioteket så att den blev mer Harry Potter lik. Vår uppfattning är att man ska kunna gå igenom en riktig bokhylla. Nu kan vi det. Från biblioteket rakt igenom all litteratur ut i köket. Visst känns det ganska intellektuellt!?

OBS, gamla artiklar är flyttade till arkivet

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

20101220 Nytt kåseri

20101218 Melodikryss v.50

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Facebook

Klicka på bilden så kommer du till Ellens blogg.

Klicka på bilden så kommer du till Sverkers Youtube-filmer.

Klicka på bilden så får du höra veckans favoritlåt (kräver att du har Spotify).

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

Copyright © 2015 • Klintenberg • Landskrona