Oktober 2009

 

 

Tilda övningskör

20091031 En liten film från när Tilda övningskör. Visst är hon duktig!?

 

Nya Skeppsbron i drift!

20091027 Under drygt ett års tid har Totte och jag under våra morgonpromenader kunnat följa arbetena med det nya färjelägret på Skeppsbron. Igår var så den första dagen då Venfärjorna trafikerade den nya angöringsplatsen. Självklart var vi där i arla morgonstund för att bevittna en av de första angöringarna. Klockan 07:15 kom såväl Stjerneborg som Dumle in i hamnen och gled lugnt och fint intill de nya ramperna.

 

 

 

Grattis Agnes!

20091025 En helt galen vecka är till ända. Arbetsresor under veckan har det varit. Denna gång fick jag med mig Ellen som assistent på ett filmmöte i Örebro. Några videofilmer från denna resa finns på "Youtube". Fredagen ägnades åt förberedelser för Agnes 18-årsfest på segelklubben ute i Borstusen. Det blev en hejdundrandes maskerad, och som tur är står Borstahusens segelsällskaps klubbhus fortfarande kvar, dessutom utan några egentliga skavanker. På bilden ses den numera 18-åriga damen ta emot kvällens gäster.

På lördagen anlände en del nära  och kära och festligheterna fortsatte med middag på Storgatan. Även det blev en mycket lyckad tillställning. Magnus och Pensri hade med sig (förståss) den nyaste Klintenbergaren, Aron. Sicken go lirare! Han blev genast Tottes och min favorit, och vi var också otroligt tålmodiga men den lille krabaten. På bilden syns Aron i farbror Sverkers trygga famn. Festligheterna avslutades med champagneskål vid tolvslaget. Sedan gav de unga sig ut på en liten "barhopping" bara för att känna hur det känns att ha åldern inne. Stort grattis till Agnes och tack alla som på olika sätt gjorde dennna dag minnesvärd!

 

Tystnad - upptagning!

 

20091017 Nu är sommaren definitivt slut även i Skåne. Idag har vi tagit upp skutan och lagt henne på landbacken. Det gick smidigt i år. Grabbarna i hamnen är nu mer så grymt effektiva att det här med att gå och skrota en hel dag helt har försvunnit. Tidigare om åren har man tagit cykeln ner vid lunchtid och haft gott om tid för såväl förberedelser som att ta en bier med Fredriksson innan det är dags vid kran. Nu mera går det med supereffektivitet och alla båtar är på land innan man vet ordet av. Visst är det smidigt och bra på många sätt men lite av finessen med i varje fall mitt båtliv är att det saknar alla inslag av modern teknik och effektivitet! Eller som vi träbåtsägare brukar säga, leve sund ineffektivitet!

 

Ellen "hemma" från Rhodos

20091011 Ja, hemma och hemma kan väl diskuteras, men hon är i varje fall hemma i Sverige igen och befinner sig enligt vanligtvis välunderrättade källor i Sundsvall. klintenberg.net har fått tillgång till dessa tjusiga bilder från de unga tu:s vistilse på Rhodos. Visst ser det härligt ut! Inte utan att undertecknad längtar en aning till vår förestående Italienresa och årets olivskörd! Vi hade igår en liten temakväll tillsammans med Pia och Gudjon. Antipasti, "Mamma-Theresa-pizza" och rikligt med perfekt tempererat Italienskt vin. Schmaskens! Nu är vi verkligen laddade. Håll i hatten D.G och Malin, snart kommer vi och länsar era träd (och kantinan).

Här ses Ellen klappa en "Rabieskatt" på Rhodos (det är Ellen till höger).

Polen och Rhodos.

 

2001001 Här om dagen kom Agnes hem från Polen. Där har hon varit på Studieresa och besökt Auswich - Birkenau där hon bevittnat resterna efter ett av mänskilighetens mest avskyvärda kapitel. Märkligt att höra Agnes berätta om sina upplevelser från dessa besök samtidigt som jag på TV ser ett reportage om SSPX där en så kallad "gudsman" med säkerrhet påstår att förintelsen aldrig har ägt rum! Man undrar lite hur de tänker!

 

Eftersom vi ändå håller på med reserapporter kan vi passa på att nämna att Ellen och Robert precis har stuckit iväg till Rhodos för en veckas semester. Det har de verkligen gjort sig förtjänta av och i vanlig ording väntar vi på bilder från såväl Polen som Rhodos. Om och när dessa dyker upp kommer vi att publicera dem här.

 

 

På bokmässa

Vi har varit på bokmässa och bland annat besökt SR:s monter och direktsändningen av Melodikrysset förstås!

Oktober 2009

Välkommen till vår hemsida. Detta är vår personliga dokumentation av familjens göranden och havanden. Hemsidan är främst tänk som en kontaktlänk till släkt och vänner som till och från finns utspridda i Sverige och världen.

Bilden:

En isande kall vinterdag i hamnen. Bilden är tagen från det nya färjeläget på Skeppsbron. Närmast ligger båtar för lossning och lastning. Längre bort skymtar båtarna på varvet

Ellens blogg

Ellen har knåpat ihop en riktigt trevlig blogg. Helt klart värd ett besök. Klicka på bilden nedan.

"Snabbfilm"

Man är utrustad men den senaste tänkbara tekniken. Det innebär att jag men några få knapptryckningar kan ladda upp filmer direkt från min mobiltelefon. Klicka på bilden nedan för att  kolla om det finns något nytt att titta på!

Senaste nytt!

Här kan du se vad som har ändrats på andra sidor än denna:

 

20091219 Veckans Melodikryss

20091205 Veckans Melodikryss

20091107 Veckans Melodikryss

20091031 Veckans Melodikryss

20091025 Nytt citat på citatsidan

 

Melodikrysset

Har ni sett reklamen "gammal nog att prata pension"? Lite så känns det när man tvingas konstatera att en av veckans höjdpunkter är när Anders Elderman presenterar veckans kryss! Vi sitter klistrade framför radion och ofta fixar vi det utan allt för mycket fusk. Under menyvalet "Melodikrysset hittar du vårt förslag på lösningar. Vi löser oftast krysset i realtid, var med oss under sändning och hjälp till med lösningarna!

 

Välkommen till arkivet

Alla gamla artiklar finns nu samlade i arkivet. Klicka på "Arkiv" om du vill läsa dessa.

Copyright © 2015 • Klintenberg • Landskrona